Auto OGLASI Count: 13 / Danas: 397
Najvise: 27
Auto OGLASI
Home | Vasi podaci | Registracija | Promene | Clanovi | Pretraga | POMOC

Pokretanje novih tema i pisanje odgovora je dozvoljeno SAMO REGISTROVANIM korisnicima

Svi Forumi
 AUTOMOBILI
 ARHIVA (aktuelno/vesti)
 STA CEKA VLASNIKE VOZILA SA CG TABLICAMA

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Velicina ekrana:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Poruka:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
cuba Posted - 17 May 2006 : 10:27:51
Eventualno osamostaljivanje Crne Gore, izgleda da ce prvo zakomplikovati zivot vlasnicima automobila iz Srbije sa crnogorskim registarskim tablicama. Po svemu sudeci, u tom slucaju ceka ih neizbezna preregistracija vozila, uz naplatu carine, poreza na dodatu datu vrednost i uobicajene takse. Ako se secate, vec smo jednom imali preregistraciju vozila sa crnogorskih tablica.

prostim racunom, da se u Srbiji vozi oko 35-30000 automobila sa tablicama iy Crne Gore, se dolayi do poyamasne cifre koja bi se u tom slucaju uterala u dryavnu kasu.

A sta kazu zvanicnici:
Predstavnici nadleznih organa u Srbiji ne zele da se izjasnjavaju o tome, jer se, kako kazu, ceka da prodje 21. maj, a konkretna resenja zavise od politickih odluka.

Zvanicno, vozila sa crnogorskim tablicama sada se ne smatraju stranim, iako su im vlasnici, ali samo na papiru, gradjani Crne Gore, koje uz napisano vlasnikovo ovlascenje srpskim putevima voze ljudi sa stalnim mestom boravka u Srbiji. Medjutim, nasi zvanicnici su vec porucili da posle eventualnog osamostaljivanja Crne Gore nista nece biti isto, a fakticko odvajanje dve drzave, koje traje vec desetak godina, po svemu sudeci, prvi bi po dzepu osetili vlasnici oko 50.000 ovakvih polovnjaka.

Ako Crna Gora proglasi nezavisnost, kazu upuceni, onda ce postojece stanje biti neodrzivo.

Zakon je sasvim jasan. Gradjani Srbije ne mogu da voze automobile sa stranim registracijama kaze jedan nas sagovornik sa Carine. Po toj logici, ako se gradjani Crne Gore odluce za nezavisnost, vozila sa njihovim registarskim tablicama u Srbiji, ukoliko se drugacije ne propise, ne bi mogla da se tretiraju kao domaca.

U tom slucaju mogli bismo i dalje da budemo braca, ali nase kese, definitivno, vise ne bi bile sestre. Oko 50.000 vozila sa crnogorskim tablicama, koliko se procenjuje da voze gradjani Srbije po ovdasnjim putevima, moralo bi da se preregistruje. Jer, za razliku od ostalih gradjana Srbije, koji su za uvezeno vozilo drzavi Srbiji platili carinu i PDV, ukljucujuci i obavezne takse za habanje puteva i ulica, zatim komunalnu taksu i taksu za zastitu zivotne sredine i osiguranje, fakticki vlasnici vozila sa registarskim tablicama iz Crne Gore sve te dazbine platili su toj, eventualno sutra, osamostaljenoj drzavi. Ta cinjenica se do sada tolerisala, ali u slucaju osamostaljenja Crne Gore, za to vise nece biti nikakvih razloga. Pogotovu sto bi preregistracija crnogorskih vozila, pa makar kostala samo 100 evra po automobilu, kasi drzave Srbije donela milione evra.

Inace, za poslednjih osam godina ovo je druga prica o preregistraciji vozila iz Crne Gore koja voze gradjani Srbije. Takvu uredbu Vlada Srbije donela je 25. jula 1998. godine, posle odluke crnogorske vlasti da osnuje svoju carinu i da tu dazbinu ne uplacuje u savezni budzet. Rec je o Uredbi o registraciji vozila koja su registrovana u Crnoj Gori, a vlasnistvo su gradjana, koja imaju prebivaliste u Srbiji. Visina naknade zavisila je od godine proizvodnje, zapremine motora, a vlasnici su bili oslobodjeni placanja tada vazeceg poreza na promet.

Ali, prema izjavi bliskih nadleznim ministarstvima, u slucaju otcepljenja Crne Gore, Vlada Srbije se ne bi odrekla ni carine na polovnjake s tamosnjim tablicama. Ostaje samo pitanje da li ce se registrovati svi putnicki automobili, ili samo oni sa motorom evro 3.

Izvor:POLITIKA
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
svaba Posted - 12 Aug 2009 : 12:46:09
DALI IMA NEKO DA MI POMOGNE I KAZE STA DALJE DA RADIM ZA OVAJ MOJ PROBLEM. AUTO JE BIO REGISTROVAN 2004 GODINE U CG PREKO FIRME ,IMAM SVU DOKUMENTACIJU ZA PREREGISTRACIJU. SPEDITER BOBAN IZ KRAGUJEVCA JE PREDAO SVU DOKUMENTACIJU NA CARINI 19.06. DA MI JE 22.07.REKAO, AUTO NEMOZE DA PRODJE CARINU ZATO STO JE AUTO BIO REGISTROVAN PREKO FIRME. UNAPRED HVALA
pogpetric Posted - 03 Jul 2009 : 18:34:25
EVO SVEZIH VESTI IZ SERBIE. OD 1000 PREREGISTROVANIH AUTA DO SADA,ODUZETO JE 250. TO JE PREVARA DRZAVE U KOJU SMO SLEPO VEROVALI.
pogpetric Posted - 03 Jul 2009 : 18:03:03
за dext.. вероватно су имали регуларне папире и регуларан ауто кад су прошли и платили и царину и пдв и регистровали ауто,мислим пререгистровали на српске таблице...е тек онда се испоставило да им је фалш саобраћајна доѕвола издата у црној гори.и шта сад? зашто у старту нису рекли,мислим и царина и муп,није ти у реду или документација или ауто,не можеш га регистровати,одузима ти се или не..и тачка...
dext Posted - 02 Jul 2009 : 10:01:52
citat:
Postavljeno: pogpetric

ovo je za Beli i ostale koje interesuje ovo.eve,coce,bice ovako.imas auto na cg table,ides kod speditera da uvezes auto,pa kod carine na procenu i proveru dokumenata,crnogorskih naravno,jer ti nemas druga dokumenta no cg.tu je sve uredu,ovlascenje,saobracajna.sad dolazi procena,placanje carine i pdv,pa odlazak na odeljenje za reg,vozila,pa na thn.pregled.odnos dokumentacije u mup.sve je u redu.registrujete auto,vracate cg table, dobijate SRPSKE table,postajete VLASNIK auta koga ste vozili na ovlascenje.sve ide glatko.i ima za sada srecan kraj.ali,eto nevolje.posle par sati ili par dana dolazi vam policija na vrata,sa pozivom da oterate auto u mup,nesto nije u redu sa papirima ili autom,to ce se videti,uglavnom AUTO VAM SE PRIVREMENO ODUZIMA U CILJU PRIBAVLJANJA DOKAZA.onda je izgovor lazna,tj.fals saobr.dozvola,pa je auto blizanac,tj ukucavani su drugi brojevi idrn,drn po clanu drn,drn,vi ste pokusali prevaru carine i policicje,protiv vas se pokrece KRIVICNA PRIJAVA ZBOG PREVARE,a kazna je do deset puta veca od vrednosti auta,i PREREGISTRACIJA JE USPESNO ZAVRSENA,do mojega.tako velju,coce.

Ako sam te dobro razumeo,
hteo si da kazes da su imali REGULARAN auto sa REGULARNIM papirima i da im je oduzet auto?!
Da je ova preregistracija po mnogo cemu zalosna tu mozemo da se slazemo,
ali da bi neko tako daleko otisao to prosto ne mogu da verujem.
Mozda si ti dobio pogresnu informaciju?
pogpetric Posted - 01 Jul 2009 : 08:51:46
da pojasnim malo moju poziciju,ja sam poreklom iz cg,ali muci jado..ZALOSNO JE OVO STO VLAST SRPSKA RADI SA VAMA..SA SVOJIJEM CELJADI.
pogpetric Posted - 01 Jul 2009 : 08:46:13
ovo je za Beli i ostale koje interesuje ovo.eve,coce,bice ovako.imas auto na cg table,ides kod speditera da uvezes auto,pa kod carine na procenu i proveru dokumenata,crnogorskih naravno,jer ti nemas druga dokumenta no cg.tu je sve uredu,ovlascenje,saobracajna.sad dolazi procena,placanje carine i pdv,pa odlazak na odeljenje za reg,vozila,pa na thn.pregled.odnos dokumentacije u mup.sve je u redu.registrujete auto,vracate cg table, dobijate SRPSKE table,postajete VLASNIK auta koga ste vozili na ovlascenje.sve ide glatko.i ima za sada srecan kraj.ali,eto nevolje.posle par sati ili par dana dolazi vam policija na vrata,sa pozivom da oterate auto u mup,nesto nije u redu sa papirima ili autom,to ce se videti,uglavnom AUTO VAM SE PRIVREMENO ODUZIMA U CILJU PRIBAVLJANJA DOKAZA.onda je izgovor lazna,tj.fals saobr.dozvola,pa je auto blizanac,tj ukucavani su drugi brojevi idrn,drn po clanu drn,drn,vi ste pokusali prevaru carine i policicje,protiv vas se pokrece KRIVICNA PRIJAVA ZBOG PREVARE,a kazna je do deset puta veca od vrednosti auta,i PREREGISTRACIJA JE USPESNO ZAVRSENA,do mojega.tako velju,coce.
Beli Posted - 30 Jun 2009 : 22:32:28
Pre ili posle registracije i pod kojim izgovorom su im oduzeli vozila?
pogpetric Posted - 29 Jun 2009 : 23:07:40
U PIROTU IMA NEKOLIKO ODUZETIH VOZILA,KOJA SU PROSLA CARINU,LJUDI SU PLATILI CARINU I PDV..I ONDA SU OSTALI BEZ AUTA..TO JE PREVARA DRZAVE,NEMOJTE DA PREREGISTRUJETE,ODUZECE VAM GA KAD-TAD..sve je to smislio onaj prevarant dinkic.
neceeps Posted - 03 Jun 2009 : 09:10:40
KONACNO SAM U Z E O TABLICE SRB. TJ. VR .........IPAK SAM ODLICNO PROSO NAKRAJU , IZBEGO SAM UGOVOR O KOMISIONU KOJI KAO STO REKO KOSTA U VRANJU KOD OVLASCENOG KOMISIONARA 5000,00 DIN. ....SAMO ZATO STO SAM LEPO OTISO KOD NACELNIKA I ISPRICAO MU DA NIGDE TAKO NE TRAZE STO ON I NAJBOLJE ZNA.... I TD. POZDRAV SVIMA I SRECNO.................................................
GdeToIma Posted - 02 Jun 2009 : 14:50:36
Kao prvo nismo uopste nezadovoljni, kao drugo kako mozes tako da lupetas a ne znas uopste kako se carini gleda se kataloska a ne trzisna vrednost vozila, kao trece automobili se odjavljuju sluzbeno kad vratis table, kao cetvrto odakle ti podatak da je lezarina 150 eu (lezarina se placa u zavisnosti od toga koliko dugo auto stoji na carinskom skladistu i to je oko 100 dinara dnevno u proseku ),kao peto nije me izaslo ni 300 eu za mog golfa gti 1991 god. sam platio carinu i porez 165 eu i 50 za spediciju i 900 din za ugovor i 600 din za lezarinu, a kao sesto nije mi jasno sto si toliko zloban i sto mislis da se mi pravimo pametni ?
citat:
Postavljeno: Cp6uH_SRB

Evo mene opet. Nisam mogao da se ulogujem na stari nalog, nesto je poludelo, pa sam otvorio novi.
I ne mogu da verujem kakvi ste vi nezahvalni ljudi. Kukali ste toliko da vam se omoguci uvoz van standarda, i sad kad ste dobili sta ste trazili opet ne valja. Ne znam samo sta ste ocekivali. Mozda ono, 300 evra, pa vozi sta hoces... E pa nema. Nego lepo carina 12.5% + porez 18% na procenjenu TRZISNU vrednost vozila + 150 evra lezarina, pa odjava, pa tehnicki pregled, pa registracija najmanje 200e za registraciju, pa porezi, takse... Uuuuuu, veselo veselo. Pa se pravite pametni i sledeci put.

neceeps Posted - 02 Jun 2009 : 09:15:53
...za Radujko1... ma druze uradio sam kao sto si reko al u Vranju je teska pljacka, jer su mi vratili papire NEPRIHVATAJU DRUGE UGOVORE SEM NEKE KOMISIONE AGENCIJE IZ VRANJSKE BANJE KOJA PLJACKA NAROD ZA 5000 ,00 DINARA . NEZNAM STA DA RADIM , DODJEMI DA ODEM U MINISTRARSTVO JER NAS TOLIKO ZEZAJU DA JE TO STRASNO , SVE PA I MENE . ... DA LI NEKO ZNA BROJ U MUP-U STO SE TICE ZALBI . UNAPRED HVALA.
EJ KAO DA TREBA DA UZNEM DIPLOMATSKE TABLICE PA ME VRTE VEC 15 DANA.
radujko1 Posted - 01 Jun 2009 : 22:08:15
citat:
Postavljeno: neceeps

citat:
Postavljeno: radujko1

citat:

sad sam bio do SUP-a Vranje , traze mi ugovor o kupoprodaji . sta da radim Jer Vec sam sve uplatio i zavrsio A POSEDUJEM ORIGINAL OVLASCENJE . AKO NEKO ZNA NEKA ME POSAVETUJE MOLIM VAS.

ja sam sve zavrsio za 10 dana,audi 80 90god,1.8s ocarinjen sa pdv-om 20.200 din,spediterska usluga 5.000 din,registrcija 20.300 din i kupoprodajni ugovor 750 din (sam pravio sam sa sobom,tako je moralo)
znaci sve zajedno 500 e,ja sam zadovoljan pozdrav svima!

...Druze kako to sam sa sobom si zakljucio ugovor.. i u kojoj agenciji, jer ima neka ovlascena kao kod nas u Vranju (5000,00) ili na neki drugi nacin. molim za odgovor i savet

druze logicno je ako vec imas punomoc da reg,upravljas vozilom ili prodas,prodas auto sam sebi,meni su to u sup odzaci(kod sombora)trazili i ostalo je bilo bez problema,dobio sam tablice za 10 dana.pozdrav.ugovor o kupoprodaji uradis u bilo kojoj agenciji kod nas kosta 750 din.
neceeps Posted - 01 Jun 2009 : 08:31:04
citat:
Postavljeno: radujko1

citat:

sad sam bio do SUP-a Vranje , traze mi ugovor o kupoprodaji . sta da radim Jer Vec sam sve uplatio i zavrsio A POSEDUJEM ORIGINAL OVLASCENJE . AKO NEKO ZNA NEKA ME POSAVETUJE MOLIM VAS.

ja sam sve zavrsio za 10 dana,audi 80 90god,1.8s ocarinjen sa pdv-om 20.200 din,spediterska usluga 5.000 din,registrcija 20.300 din i kupoprodajni ugovor 750 din (sam pravio sam sa sobom,tako je moralo)

...Druze kako to sam sa sobom si zakljucio ugovor.. i u kojoj agenciji, jer ima neka ovlascena kao kod nas u Vranju (5000,00) ili na neki drugi nacin. molim za odgovor i savet
radujko1 Posted - 31 May 2009 : 02:13:45
citat:

zoff Posted - 28 May 2009 : 14:05:53
citat:
Postavljeno: jerebfan

Otcepili se, ne otcepili mi smo j..... stranka. Ako se otcepe na sve nas (imali ili nemali CG tablice) pada trosak zamene tablica. Ako se ne otcepe i dalje ce da nas cerupaju na sve strane.

Pa brate mili nek idu, srecan im put. Platicemo i to otcepljenje, ali nece vise da nas ostaju (vojska, savezni organi, socijalno, zdravstveno ...). I svi koliko ih ima u Srbiji ce placati i skolovanje, i lecenje i putarinu kao strani drzavljani. Bice bolje za nas sigurno.

Auto OGLASI © Orcinus ORKA doo Go To Top Of Page
Stranica prikazana za: 0.16 sekundi. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04