Auto OGLASI Count: 14 / Danas: 411
Najvise: 27
Auto OGLASI
Home | Vasi podaci | Registracija | Promene | Clanovi | Pretraga | POMOC
Korisnicko ime:
Lozinka:
Sacuvaj lozinku
Zaboravili ste lozinku?

Pokretanje novih tema i pisanje odgovora je dozvoljeno SAMO REGISTROVANIM korisnicima

Svi forumi
 AUTOMOBILI
 ARHIVA (aktuelno/vesti)
 STA CEKA VLASNIKE VOZILA SA CG TABLICAMA
 Nova tema  Posalji odgovor
 Prilagodjen za stampu
Prethodna str. | Sledeca str.
Autor  Tema Sledeca tema
Strana: od 65

jerebfan

35 Poruka

- 31 May 2006 :  11:16:19  Prikazi podatke clana Posalji jerebfan Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
citat:
Postavljeno: kokodiks

Zato bih te zamolio da se suzdrzis od takvih neukusnih komentara i da nas "nepostene" i "pametne" sto sada ne znamo sta da radimo sa "svojim" vozilima, za koje su mnogi dali zadnju mukom zaradjenu crkavicu, postedis cinizma.

Uopste mi nije bila namera da budem cinican. Niti da bilo koga vredjam. Ali mislim da ce mi rogovi izrasti ako svi vi prodjete sa samo malom doplatom. ne zbog vas. Nego zbog "pravne" drzave. Zasto nismo mogli svi da kupujemo pod istim uslovima. nego sad treba vi da se zderete ili da ne mozete da platite, a mi sto smo debelo platili da se pitamo da li vredi biti lojalan gradjanin ove zemlje. Ili treba traziti samo rupe.

=====================
Jereb is the best!!!
Go to Top of Page

cuba

Srbija

17 Poruka

- 31 May 2006 :  11:27:07  Prikazi podatke clana  Poseti cuba stranicu Posalji cuba Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Sta kazu u Auto Moto Savezu Srbije:
- Drzavljani Srbije ni sada nemaju pravo da upravljaju stranim vozilima, osim ako nemaju radnu dozvolu za stranu zemlju. To
ocekuje i nas i Crnogorce - kaze Milan Stanic, advokat AMS Srbije.

Medjutim, nista od ovog se, najverovatnije, prema njegovim recima, nece desiti pre jeseni, zbog turisticke sezone. Pregovori o otvorenim pitanjima tek predstoje, a sigurno je i da se jos nekoliko meseci nista nece promeniti, kao i da ce, kada bude donesena uredba koja se tice tog pitanja, postojati dugi prelazni rok.
Nadlezni u drzavnim organima Srbije i Crne Gore bojazljivi su i oprezni u razgovoru o tim pitanjima i, uglavnom, odbijaju da se upustaju u procene i razmisljanja kako ce se stvari sa automobilima urediti.

a sta neki od uvoznika polovnih vozila:
Jovan Radic, direktor firme "V-6", koja se bavi uvozom automobila, za Press tvrdi da bi dopustanjem preregistracije svi bili u gubitku.
- Ukoliko se to dozvoli, profitirace samo drzava Crna Gora. U tom slucaju na gubitku ce biti svi gradjani, koji kupuju legalno uvezene automobile za koje placaju carinu i porez, kao i drzava Srbija, koja od toga ubira prihode. Jednostavnim prelaskom sa crnogorskih na srpske tablice svi bi uvozili kola iz Crne Gore. Trenutno je kupac duzan da, na primer za auto od 5.000 evra, plati oko 2.000 evra dazbine drzavi, dok bi za takav auto sa crnogorskim tablicama drzavi platio 1.000 evra, sto je dvostruko manje - kaze Radic.
On ne veruje da ce se preregistracija dozvoliti tako lako. Od toga bi, prema njegovim tvrdnjama, profitirali samo oni koji se bave spekulacijama.

Go to Top of Page

floyd

Srbija

14 Poruka

- 31 May 2006 :  13:06:06  Prikazi podatke clana Posalji floyd Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
A da li moze da se uradi nesto na ovu temu?

Auto koji vozim na CG table (HN) je registrovan na oca moje supruge. Da li moze da se taj automobil proglasi kao "poklon" ili nesto na taj fazon i da se prevede na moju suprugu koja od kada se udala umesto CG licne karte sada ima Srpsku licnu kartu?

Molim upucene za neke komentare! Zvuci da bi trebalo da moze, ali ne znam kako...

Edited by - floyd on 31 May 2006 13:07:12
Go to Top of Page

bane

Srbija

911 Poruka

- 31 May 2006 :  19:11:18  Prikazi podatke clana  Poseti bane stranicu Posalji bane Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Moglo bi da se proba sa poklonom. Ali problem je sto za poklone preko 100EVR vaze i carinski i poreski zakoni. I da li se to smatra isto kao i uvoz. Vredelo bi se raspitati. Ako neko zna nesto vise ????

Go to Top of Page

bane

Srbija

911 Poruka

- 04 Jun 2006 :  13:27:46  Prikazi podatke clana  Poseti bane stranicu Posalji bane Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Sledeci komentar smo dobili putem elektronske poste. Prenosimo ga u celini:
Kupio sam auto od ziteljke Crne Gore iz Bijelog Polja uredno registrovanog na Crnogorske tablice CB Bijelo Polje. Auto je kupljen pre referenduma. Posedujem ugovor o kupoprodaji vozila .

Auto neme motor euro 3. Obzirom da sam auto kupio u zajednici srbije i crne gore dali ce mi biti dozvoljeno da preregistrujem auto na Niske tablice gde zivim. Po svim pravilima i zakonima nadam se da nasa drzava Srbija ne moze zabraniti da ista vozila preregistrujemo jer su kupljena za vreme trajanja drzavne zajednice. Takvih vozila ima preko 100.000 u Srbiji. Ukoliko drzava srbija ne dozvoli preregistraciju pretpostavljam da ce onda pravnici i advokati doci do izrazaja i dati poslednju rec.

Vlasnici automobila kojih u srbiji ima 100.000 sigurno nece dozvoliti da im se oduzmu vozila i prodaju bagatelno u Crnoj Gori a oni to jedva cekaju da nas izda nasa drzava po ko zna koji put .

Drugo pitanje vezano za vojna lica koji imaju automobile na crnogorske tablice i sa sluzbom su bili u crnoj gori a sa raspadom drzavne zajednice da li ce moci da preregistruju vozila na srpske tablice jer ce sluzbovanje nastaviti u Srbiji. Ocekujem odgovor od nadleznih .

Unapred zahvalan

Go to Top of Page

floyd

Srbija

14 Poruka

- 04 Jun 2006 :  16:01:37  Prikazi podatke clana Posalji floyd Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Meni sasvim logicno zvuci da svi ovi slucajevi bi trebalo da budu reseni u korist gradjana Srbije. Zasita ce se desiti situacija da se nadje 100000 automobila na svega oko 600000 stanovnika CG sto ce znaciti da ce bukvalno svako "morati" da ima automobil!!! U prevodu to znaci, da ce ono sto je, iako preko CG uvezeno i toboze "jeftino" placeno, biti prodato bud zasto ili cak nece ni moci biti prodato.
Smatram da bi Srbija trebala da omoguci preregistraciju svih vozila koja su uvezena pre referenduma na sasvim normalan nacin uz neku nadoknadu - kao sto se placa nadoknada za promenu vlasnika automobila u Srbiji ili nesto na taj fazon! Na taj nacin ce srbija imati veliku korist u svom budzetu!
Go to Top of Page

Artis

1 Poruka

- 04 Jun 2006 :  18:20:51  Prikazi podatke clana Posalji Artis Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Dana 21.3.2006 u Bijelom Polju preuzimajuci od speditera auto koji je bio na carini pricali smo i o broju vozila.Rekao mi je da je po informacijama koje on ima do tog momenta u Srbiju otislo preko 200000 vozila.Neka predpostavka je da ce do referenduma da protrci jos oko 100000.Mislim da je cifra ipak malko naduvana.Pre dva dana sam cuo pricu da je samo u BGD oko nove godine bilo oko 30000 vozila na CG.Voleo bi da cujem komentar.
Go to Top of Page

cuba

Srbija

17 Poruka

- 05 Jun 2006 :  10:39:02  Prikazi podatke clana  Poseti cuba stranicu Posalji cuba Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
SINDIKAT "ZASTAVE" UPOZORIO KOŠTUNICU

Zoran Mihajlovic, predsednik sindikata "Zastava automobila", kaze da je fabrika na vreme upozorila premijera Vojislava Kostunicu da niko ne moze da garantuje sta je sve od automobila uslo u Srbiju preko Crne Gore. - Carinu su naplatili Crnogorci, a u Srbiju je samo za prva cetiri meseca uslo vise od devet hiljada polovnih automobila sumnjivih standarda preko Crne Gore. Niko ne zna da li su to vozila sa evro 3 motorom - kaže Mihajlovic i dodaje da su preko suseda usli automobili i sa evro jedan i dva motorom.

Go to Top of Page

strumph

49 Poruka

- 05 Jun 2006 :  11:04:05  Prikazi podatke clana Posalji strumph Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
citat:
Postavljeno: cuba

SINDIKAT "ZASTAVE" UPOZORIO KOŠTUNICU

Sta bre neki sindikat zastave bilo sta upozorava? Da nece da pretrpe stetu zbog odobravanja ili neodobravanja uvoza? Pa oni ne mogu da naprave ni zapregu kako treba, a kamoli evro 3 motor.
Go to Top of Page

perica

Srbija

16 Poruka

- 06 Jun 2006 :  09:28:22  Prikazi podatke clana Posalji perica Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Ako sam dobro shvatio bice po onaj narodnoj "Ko uzme kajace se, ko ne uzme kajace se" ili drugim recima, ako prodas auto kajaces se, ako ne prodas, kajaces se. Moje licno misljenje je da je za coveka bolje i losije resenje odmah, nego duga neizvesnost kako ce se nesto resiti. Naravno, to je glediste psihologije, dok je glediste ekonomije obicno drugacije...

Inace, da sam ja onaj kaoji odlucuje, znam sta bih uradio - pustio bih uvoz nekoliko dana bez ogranicenja pod istim uslovima iz bilo koje drzave. Tako bi oni koji su hteli da izvrdaju bili kaznjeni jer jos jednom placaju carinu i porez, a ostali bi dobili priliku da zamene dotrajali automobil novijim.
Go to Top of Page

jerebfan

35 Poruka

- 06 Jun 2006 :  09:40:04  Prikazi podatke clana Posalji jerebfan Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Ako cemo posteno svi koji su kupili kola na ovaj nacin su znali u sta se upustaju. Aute su jeftino platili zbog placanja CG-u ne Srbiji. Srbija nije uzela ni dinar od toga. A svi su znali kakvo je stanje u zemlji i da ce jednog dana biti povuci potegni. Cista kocka ako dobijes imas auto koji je slicno placen kao auto u srbiji ali mnogo bolje stanje, ako izgubis ...

S druge strane krivica nase vlasti je OGROMNA, kao i uvek golema. Trebali su da zabrane vozenje pod ovlacenjima (primer prvi ko dodje oduzemu mu kola i tako drugom, trecem). Niko ne bi vozio pod ovlascenjem. Ili da dozvole uvoz pod istim uslovima kao u CG jer smo u to vreme bili JEDNA (bar na papiru) drzava. Narod uvek nadrlja (pogotovo onaj u srbiji ).

=====================
Jereb is the best!!!
Go to Top of Page

floyd

Srbija

14 Poruka

- 06 Jun 2006 :  13:26:11  Prikazi podatke clana Posalji floyd Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
Dugo razmisljam o ovoj temi i mislim da je bez obzira sto je Crna Gora naplacivala carinu moguce naci resenje. Da se sada prilikom razduzivanja dve republike lepo Crna Gora odrekne svog dela carine koju je naplatila za vozila koja su uvezena tamo a voze se na ovlastenja u SR. Opet, to je sve jedna drzava bila i meni je sasvim nelogicno da su vazila dva zakona o uvozu (kao prvo) a drugo ako je ista drzava, zasto onda nije omoguceno da se automobil preregistruje na SR tablice... Jednostavno - kupopordaja!
@cuba (tj. njegovom citatu)
Sta Zastava ima da se buni kada nisam siguran da njihovi motori koje sada proizvode (ako to uopste i postoji) nisu ni EURO3 a kamoli nesto bolji? Siguran sam da vecina tih polovnjaka ima bolje motore od nove Zastave!!!
========================
Istina je da je to sada sredjivanje socijalnog mira u zemlji na vise polja... Ako se dopusti preregistracija, onda ce da se malo poremeti trziste polovnih automobila - tj. "uvoznici" polovnjaka ce da pretrpe dosta stete (a inace, su "malo" zaradjivali do sada...)
Drugo, drzava bi imala sigurne pare u rukama, jer sam siguran da bi prosecno po automobilu mogla da uzme bar 500 EUR (najmanje) sto je za 100000 automobila ogroman novac (oko 50 mil EUR - ako sam dobro sracunao) a sigurno i vise od toga... Da li ce oni imati vecu dobit tako ili da omoguce legalan uvoz EURO 3 i novijih motora na sadasnji nacin... Mislim da je ovo EXTRA zarada za drzavu, cak i pod ovim uslovima... I daj napokon da shavte te velike face da narod ne bi uvozio takve automobile da je imao novaca za bolje i skuplje! To je cista nuzda i potreba ljudi da uvezu na taj nacin i takve automobile.
Mene prvog ce to da kosta zestoko, ako budem morao da se odreknem preregistracije. Auto koji sam kupio je placen sa sve carinom i porezom oko 4400 EUR. Sada ne znam da li bih ga mogao prodati i za 3000 EUR - a u fantasticnom stanju je... ILi ako bude preregistracija, onda ce me to kostati racunam bar jedno 1000 - 1500 eur. Koliko bih izgubio, toliko bih morao da dodam da mogu da vozim auto staro 19 godina (npr.) ILi da prodam ovaj postojeci za tih tricavih 3000 (ako i toliko dobijem) i onda bih morao da dodam minimalno jos 3 - 4000 eur da kupim normalan auto!

Pozdrav i ne bi bilo lose da se cak udruzimo mi sa istim problemima! Sto su npr. taksisti bolji od nas da mogu da zablokiraju ceo grad kada im je nesto potrebno ili im se ne dopada neka odredba od nas obicnih gradjana?
Go to Top of Page

asteri

6 Poruka

- 06 Jun 2006 :  14:27:00  Prikazi podatke clana Posalji asteri Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
ne znam samo zasto smo mi koji smo gradjani Srbije stalno u podredjenom polozaju?
da sam crnogorac dobio bih dvojno drzavljanstvo i mogao i dalje da vozim auto sa cg tablicama,a posto nisam ne mogu!
da li treba da se odreknemo srpskog drzavljanstva i uzmemo crnogorsko,ili da zadrzimo i vozimo zastavu samo da bi zadovoljili one koji kako neko rece ne znaju ni zapregu da naprave,a kamoli posten automobil
samo da mi je znati koji standard zadovoljavaju zastavini automobili???
zakljucak je vrlo prost,da sam imao novca za skuplji automobil kupio bi noviji,mozda i nov,a ovaj koji vozim ima 12 godina i ne zelim da ga se odreknem po bilo koju cenu
ako mi drzava ne omoguci da ga legalno preregistrujem uvek postoji alternativa!
podrzavam i mogucnost da izadjemo na ulicu,a da podsetim vlast da se blize izbori i neka pomnoze broj automobila sa clanovima njihovih domacinstava!
Go to Top of Page

perica

Srbija

16 Poruka

- 07 Jun 2006 :  09:30:35  Prikazi podatke clana Posalji perica Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
citat:
Postavljeno: asteri

da sam crnogorac dobio bih dvojno drzavljanstvo i mogao i dalje da vozim auto sa cg tablicama,a posto nisam ne mogu!

Ne znam sta ce da urade sa dvojnim drzavljanstvom sa crnom gorom, ali ono postoji sa Bugarskom. A tamo ima automobila po cenama kao u Nemackoj.

Samo osnovno je pitanje zasto smo mi dovedeni na takav nizak nivo? Ili nam omogucite da radimo i zaradimo ili batalite zakone koji zahtevaju dzep mnogo dublji nego sto je nas....

ali kome ja to pricam??????????
Go to Top of Page

kokodiks

Srbija

33 Poruka

- 07 Jun 2006 :  09:30:46  Prikazi podatke clana Posalji kokodiks Privatnu poruku!  Odgovori citirajuci
A ko bi bio toliko lud da vozi auto na ovlašćenje da je država u startu stala tome na kraj i jasno zabranila takvu radnju? Nego, ko' mi smo jedna država, a nismo, ali u stvari jesmo!!! I sad ko je tu lud, a ko zbunjen!? Uglavnom, ako sve ostane ovako kako je Dinkić najavio, neće valjati ni nama građanima Srbije, a ni državi Srbiji. Jer kada bi tako izigrani izašli iz ovoe situacije mnogi bi se našli u nezavidnom položaju. A kad je mnogim pojedincima u državi loše ni državi ne može biti bolje! Nadam se da će vlast ovo shvatiti i napokon učiniti nešto dobri i za svoje građane, a ne samo da gleda kako da se umilostivi i da što više povlastica Crnogorcima.
Punomoćje ili ovlašćenje je pravno validan dokument i njegova se validnost može osporiti samo opozivom onoga ko ga je dao i kod suda overio svojim potpisom. Isto se takvo punomoćje daje advokatu kad Vas zastupa pred sudom i to se nigde ne spori da je pravno validno. I sad bi neko da donese zakon i kaže kako će da ga sprovodi retroaktivno! E to ne može. Ako je do sad moglo da se vozi na punomoćje vozilo iz druge republike, članice iste državne zajednice(ili to ničim nije bilo sankcionisano), a sada ne može pošto su se ''oni'' razdružili, to može da se zabrani zakonom od sada, ali ne mogu se sankcionisati oni koji su to radili do sada i mora se iznaći logično rešenje za takve slučajeve.
Pozdrav!
Go to Top of Page
Strana: od 65  Tema Sledeca tema  
Prethodna str. | Sledeca str.
 Nova tema  Posalji odgovor
 Prilagodjen za stampu
Idi na:
Auto OGLASI © Orcinus ORKA doo Go To Top Of Page
Stranica prikazana za: 0.56 sekundi. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.04