| Autor |
Tema  |
|
|
bane

Srbija
911 poruka |
Posted - 11 Dec 2007 : 12:46:51
|
Polovnjaci prolaze D. I. K., 10. decembar 2007
Invalidi koji vise od pola godine cekaju na uvoz vec kupljenih polovnih automobila sa "evro 2" standardom motora, moci ce da registruju svoje polovnjake. Ovo se odnosi na one koji su molbe predali do 2. novembra. Dogovor sa predstavnicima Ministarstva ekonomije je postignut i protest ispred Vlade Srbije je - otkazan. Kako nam je rekao Vidoje Jezdimirovic, predsednik Udruzenja invalida obolelih od cerebralne paralize juznobanatskog okruga, na sastanku u Ministarstvu ekonomije dogovoreno je da ce svi invalidi, sa urednim dozvolama, koji su svoje zahteve predali do 2. novembra, moci svoja vozila da registruju u Srbiji. Uslov je da imaju uredne dozvole. A to ce proveravati posebna komisija. Samo oni invalidi koji poseduju ciste papire i dozvole, moci ce da registruju vozila. Kako ce stvari teci ubuduce, tek treba da se utvrdi. Ocekuje se stroza kontrola, zbog velikih zloupotreba u pogledu uvoza polovnih automobila za invalide. Ovaj problem oko 1.290 invalida resava se vise od pola godine. Vrhunac je dostigao pocetkom proslog meseca, kada su svi invalidi, koji su vec podneli zahteve, dobili obrazlozenje da ne postoje zakonski uslovi za dobijanje dozvola. Naime, problem je nastao jer su za vreme mandata prethodne vlade ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i njegov pomocnik imali diskreciono pravo da odobre uvoz vozila bez "evro 3" norme, ako je invalid u teskoj materijalnoj situaciji. Sa formiranjem nove vlade sve je zaustavljeno, jer je procenjeno da ima mnogo zloupotreba. U medjuvremenu se sve iskomplikovalo, porodice invalida vec su kupile vozila koja u proteklom periodu nisu mogli da koriste... Ovim dogovorom "prica" je dobila srecan kraj, bar za one koji su zahteve podneli do 2. novembra... Izvor: Novosti |
|
|
|
stevan-bgd
Srbija
1 Poruka |
- 25 Dec 2007 : 09:26:10
|
| bane,da te pitam ako znas,sta posle 02.11 sa invalidima,znaci oni su u nepovlascenom polozaju,ja recimo cekam resenje jos od jula meseca resenje o procentu invalidnosti,i zbog administracije i sporosti po ovoj uredbi nemam pravo na euro 2,a auto sa euro 2 sam jos kupio pocetkom jula. |
 |
|
|
bane

Srbija

911 Poruka |
- 25 Dec 2007 : 15:07:13
|
| Znam samo ono sto sam procitao u novinama. Pre neko vece je na nekoj od televizija bila prica o mogucnosti uvoza i dozvolama, ali sam ja naleteo na minut dva pre kraja. |
|
 |
|
|
letac

Srbija
2 Poruka |
- 02 Jun 2009 : 17:52:39
|
| Invalidi trebaju obavezno pre uvoza automobila za isti da provere dali je putnicki i koju klsifikaciju po ECE imaju upisanu u saobracajnoj jer zbog ovoga mogu da imaju problem na carini da im nedozvole uvoz na invalidsku dozvolu. Ovo iznosim iz licnog iskustva , uvezao sam Xsaru Pikaso 2.0 HDI 2002 godiste sa petoro sedista i vrata ali u saobracajnoj stoji klasifikacija M1 i carinik kaze da je to transportno vozilo za prevoz lica i robe i da nemoze na invalidsku dozvolu tako da sada imam problem .Invalidi nemaju pravo na uvoz kombija, dzipova ,karavana , kabrioleta, visenamenskih auta i sva ostala vozila za koja carinik smatra da nije putnicko vozilo-auto. |
 |
|
| |
Tema  |
|
|
|